Πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη σάλτσα ιδανική για ψητό κρέας. Μπριζόλες, κοτόπουλο, παϊδάκια, λουκάνικα στη σχάρα και δίπλα η σάλτσα μπάρμπεκιου… Ταιριάζει ακόμα και στις τηγανιτές πατάτες!
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
200 γρ. κέτσαπ
½ κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ξεχωριστά.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε.
Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε το βαλσάμικο και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε την κέτσαπ, την πάπρικα, το ταμπάσκο, το τσίλι , το νερό και ανακατεύετε.
Μαγειρεύετε μέχρι να σφίξει η σάλτσα.Περίπου 15-20 λεπτά.
Έτοιμη!
Υ.Γ. Διατηρείτε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Υ.Γ. Μην αλοίφετε το κρέας που ψήνετε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου από την αρχή. Κάντε το περίπου 5-7 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φωτιά!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com