Μακαρονάδα με γαρίδες και καραβίδες!
Υλικά:
• 12 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
• 8 καραβίδες μέτριες με το κέλυφος (για ομορφιά κατά το σερβίρισμα)
• 500 γρ. λιγκουίνι
• 1-1 ½ ποτήρι Ζωμό που θα πάρουμε από το βράσιμο των οστρακοειδών
• 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά μικρή
• 3 ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
• 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
• 1κ.γ περίπου ζάχαρη
• 1 κ.γ κοφτό ρίγανη
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 5 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 φλιτζανάκι ούζο
• Ανθό αλατιού
• Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
• Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κελύφη εκτός από την ουρά και τα βράζουμε για 15 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στο οποίο μετά θα βράσουμε τα ζυμαρικά αφού πρώτα το σουρώσουμε.
• Κάνουμε μια τομή στην ράχη της κάθε γαρίδας και αφαιρούμε το έντερο.
• Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και έπειτα τις καραβίδες και τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 1’ από την κάθε πλευρά.
• Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, αφαιρούμε από το τηγάνι τις γαρίδες και τις καραβίδες εκτός από τα λαχανικά μας, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
• Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
• Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανού και τις καραβίδες βράζοντας για 2‘ και μετά ρίχνουμε τις γαρίδες βράζοντας για 3’ ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Βγάζουμε τις καραβίδες από τη σάλτσα ενώ ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά βρασμένα al dente,ανακατεύουμε προσεκτικά να πάει παντού η σάλτσα, και τα βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και στολίζουμε με τις καραβίδες μας.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com