ΥΛΙΚΑ:
3 – 4 Σκουμπριά καθαρισμένα καί πλυμμένα
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 κ. σ. μουστάρδα, μέ κόκκους σιναπιού .. (moutarde a l’ancienne) ..
1 κ. γ. μουστάρδα δυνατή
4 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού .. (τά φυλαράκια) .. ή 1 κ. σ. ξερό
200 ml λευκό ξηρό κρασί
5 κ. σ. καλό ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Προθερμαίνουμε τό φούρνο στούς 210οC.
2) Καθαρίζουμε, πλένουμε καί κόβουμε σέ λεπτές φέτες τά κρεμμύδια.
3) Αναμειγνύουμε τίς δύο μουστάρδες μέ τό θυμάρι, τό κρασί, τό ελαιόλαδο, τό αλάτι καί τό πιπέρι.
4) Απλώνουμε τά κρεμμύδια σέ ένα ταψί πού νά χωράει ακριβώς τά ψάρια ή σ’ ένα πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε τά ψάρια στήν κοιλιά τους καί τά τοποθετούμε πάνω στά κρεμμύδια.
5) Περιχύνουμε μέ τό μείγμα κρασιού καί μουστάρδας καί καλύπτουμε τό ταψί μέ αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα καί ψήνουμε γιά 15 λεπτά.
6) Ξεσκεπάζουμε καί συνεχίζουμε τό ψήσιμο γιά ακόμη 15 λεπτά.
7) Σερβίρουμε τά ψάρια αμέσως καί τά συνοδεύουμε μέ μία πλούσια μερίδα πατατοσαλάτα.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com