Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για υπέροχα κουλουράκια νουτέλας με σφολιάτα με 3 μόνο υλικά έτοιμα σε 5 λεπτά για το φούρνο. Σε 15 λ έχετε τραγανά και λαχταριστά κουλουράκια που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 300 γρ. Nutella ή Μερέντα
- γάλα και ζάχαρη για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
Ξεπαγώνετε και απλώνετε τη σφολιάτα στο πάγκο εργασίας σας πάνω σε χαρτί ψησίματος. Κόβετε τη σφολιάτα στη μέση κάθετα, στη μικρότερη πλευρά της. Απλώνετε στη μισή σφολιάτα, τη Νουτέλα ή Μερέντα και αλείφετε όλη την επιφάνειά της. Τη σκεπάζετε με την άλλη μισή και τη πιέζετε να κολλήσει καλά. Κόβετε σε λωρίδες [περίπου 15], στη συνέχεια στρίβετε μια μια τις λωρίδες, τις κάνετε κύκλο σαν κουλουράκια και ενώνετε τις άκρες τους. Τις αλείφετε με πινέλο με λίγο γάλα, τις πασπαλίζετε με άσπρη ή μαύρη ζάχαρη [προαιρετικά] και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10-15 λ μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε και απολαύστε τες ζεστές με τραγανή τη σφολιάτα και λιωμένη τη Νουτέλα ή Μερέντα. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και όλο το βαζάκι της Μερέντας 400 γρ. αν επιθυμείτε μεγαλύτερη δόση σοκολάτας.