Μια απλή αλλά υπέροχη τάρτα λεμονιού

Δημοσιεύτηκε στίς 12/10/2018

Η γεύση της είναι άρτια και υπέροχα λεμονάτη!

Μην σας ξεγελά η λιτότητα αυτής της τάρτας. Η γεύση της είναι άρτια και υπέροχα λεμονάτη! Συνοδεύστε την με μυρωδάτο καφέ και απολαύστε την ομορφιά των απλών καθημερινών πραγμάτων.

Υλικά 
για 8 κομμάτια

  • 220 γραμμ. μπισκότα digestive
  • 80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • τους κρόκους από 2 αυγά
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
  • Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν.
  • Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
  • Μόλις ενσωματωθεί και αυτός στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
  • Ψήνουμε την τάρτα για 15′ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
  • Κατηγορίες

    Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

    Ειδήσεις
    Copyright © 2018 by ideaton.gr

    E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

    Συνταγές