Μια πραγματικά κολασμένη συνταγή του icookgreek.com που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
130 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
130 γρ.βούτυρο
130 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
200 γρ.ζάχαρη
λιγή κανέλα
λίγο αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
2 αυγά
300 γρ.ζάχαρη άχνη
120 γρ.βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και μόλις κρυώσει ελαφρά,την προσθέτετε στο μέιγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε λίγο-λίγο το αλέυρι.
Βουτυρώνετε καλά και ραντίζετε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι.
Μταφέρετε το μέιγμα στο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’ -30′ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό από μέσα). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 2 περίπου ώρες. Το κόβετε στη μέση οριζόντια, ώστε να δημιουργηθούν δύο δίσκοι.
To αποτέλεσμα:
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com