Ο κορμός είναι από τα πιο ωραία χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Εμείς σας προτείνουμε να τον φτιάξετε σπίτι τώρα που έρχονται γιορτές. Αγοράστε τα υλικά και «δημιουργήστε»!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κουτί (κονσέρβα) σαντιγύ μόρφατ
• 1 κρέμα γάλακτός 250 ml
• 1 κουβερτούρα 125 γραμ.
• 3 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή νουτέλα
• 2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
• 1 βανίλια ή λικέρ της αρεσκείας μας
Για τη γκανάς
• 1 κουβερτούρα 125 γραμ.
• 125 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν- μαρί.
2. Χτυπάμε τη σαντιγύ με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ή στο χέρι με σύρμα, να αφρατέψει.
3. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μερέντα και το άρωμα της επιλογής μας (βανίλια ή λικέρ) και ενσωματώνουμε το μείγμα.
4. Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα θριμματισμένα και ανακατεύουμε καλά.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα του κέικ το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα.
6. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γκανάς ζεσταίνοντας καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ’ αυτήν την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
7. Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com