Παραδοσιακό γλύκισμα, που με μπισκότο, μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια.
Βήμα – βήμα και κυρίως οικονομικά… Πάμε να δούμε!
Υλικά:Εκτέλεση:
-Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο από το νερό της συνταγής. Ανακατεύουμε καλά.
-Σε μια κατσαρόλα, φτιάχνουμε σιρόπι με νερό και ζάχαρη και προσθέτουμε και το διαλυμένο νισεστέ.
-Αφού έχουμε μουλιάσει τις ζελατίνες μας στο νερό, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας.
-Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει καλά (125 βαθμούς) η κρέμα που θα δημιουργηθεί. Είναι έτοιμη, όταν τραβήξουμε με ξύλινη κουτάλα και φανεί ο πάτος της κατσαρόλας.
-Προσθέτουμε το άρωμα-εσάνς της αρεσκείας μας.
-Αδειάζουμε το μείγμα, σε ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Αφήνουμε 20 ώρες το ταψάκι να δέσει το λουκουμάκι μας και έπειτα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 2,00 ευρώ
Μερίδες: 40 λουκουμάκια
Αρωμάτισα με ροδόνερο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας και τα λουκουμάκια μου έχουν άρωμα τριαντάφυλλο.
Μπορείτε επίσης να αρωματίσετε με: έλαια μέντας, σύκου,κτλ όπως επίσης με μέλι.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com