Εάν έχετε βρεθεί ποτέ στην φρικτή θέση να πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα κομμάτι μπράουνι σοκολάτας και ένα κρεμώδες κομμάτι από τσιζκέικ, τότε μας καταλαβαίνετε απόλυτα. Σίγουρα είναι μια λύση να πάρετε και τα δύο, έτσι δεν είναι;
Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να φάτε και τα δύο στο ίδιο επιδόρπιο; Καλό ακούγεται, ε;
Δείτε την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Θα χρειαστείτε:
Για την βάση από μπράουνι:
⅔ κούπας ζάχαρη
2 αβγά
225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
2½ κούπες αλεύρι
⅓ κούπας κακάο
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για το μίγμα του τσιζκέικ:
⅔ κούπας ζάχαρη
2 αβγά
½ κούπα λιωμένο βούτυρο
500γρ. τυρί κρέμα
1 πακέτο μίγμα πουτίγκας με γεύση βανίλια
1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες:
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για την βάση από μπράουνι σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει μία ζύμη.
Κόψτε την ζύμη σε δύο μέρη, σε 1/3 και 2/3. Καλύψτε τον πάτο ενός σκεύους με το μεγάλο κομμάτι της ζύμης.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το μίγμα του τσιζκέικ σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βάλτε το μίγμα πάνω από την βάση από μπράουνι και απλώστε με μία σπάτουλα. Τώρα σπάστε σε μικρά κομμάτια το ζυμάρι που έχει περισσέψει και μοιράστε το πάνω από το μίγμα του τσιζκέικ. Ψήστε για 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Τώρα είναι επιτέλους ώρα να δοκιμάσετε αυτό το εκπληκτικό γλυκό. Είναι μπράουνι! Είναι κέικ! Είναι τσιζκέικ! Όπως και να το πείτε, μόλις βγει από τον φούρνο είναι σίγουρο πως θα εξαφανιστεί!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com