Πρέπει να το παραδεχτείτε πως κάθε κέικ που βγαίνει φρέσκο από το φούρνο γεμίζει την κουζίνα και τις αισθήσεις μας με δελεαστικά αρώματα. Το κέικ μήλου είναι ένα από τα καλύτερα και τα αρώματα του είναι πραγματικά απίστευτα.
Οπότε μην χάνετε χρόνο, πάρτε ένα μπολ και ξεκινήστε!
Θα χρειαστείτε:
2 μήλα
3 κ.γ κανέλα
1½ κούπα αλεύρι
110 γρ βούτυρο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
½ κούπα γάλα
2 αβγά
¾ κούπας ζάχαρη
2 κ.γ μαγειρική σόδα
¼ κούπας καστανή ζάχαρη
Για το γλάσο:
¼ κούπας ζάχαρη άχνη
1 κ.σ γάλα
Οδηγίες:
Ξεφλουδίστε τα μήλα, κόψτε τα σε κύβους και ανακατέψτε τα με 2 κ.γ κανέλας.
Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, την βανίλια, το γάλα, τα αβγά, την λευκή ζάχαρη και την μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Γεμίστε ένα σκεύος με το μισό από το μίγμα και από πάνω καλύψτε με τα μισά μήλα.
Τώρα, ρίξτε και το υπόλοιπο μίγμα από πάνω μαζί με τα μήλα που έχουν απομείνει. Ανακατέψτε και το τελευταίο κουταλάκι κανέλας με την καστανή ζάχαρη και ρίξτε τα από πάνω.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το κέικ, ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με το γάλα για να φτιάξετε το γλάσο. Τέλος, ρίξτε το προσεκτικά από πάνω όπως στην εικόνα.
Το γλυκό σας είναι έτοιμο. Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το αριστούργημά σας. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com