Η Γαριδομακαρονάδα είναι αγαπημένο πιάτο σε κάθε χώρα που βρέχεται από θάλασσα.
Στη γαριδομακαρονάδα το μεγαλύτερο μυστικό εκτός βέβαια από το να είναι οι γαρίδες όσο πιο φρέσκιες γίνεται , είναι να βράσουν τα μακαρόνια στο ζωμό γαρίδας. Μετά από αυτό το βήμα είναι λίγα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 15-20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι στην πλάτη
- 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ντομάτες χονδροκομμένες με το ζουμί τους
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο (ή λευκό κρασί)
- 1-2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί ρίχνετε και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και συνεχίζετε για ‘-2’ ακόμη το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς.
- Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύουμε μια γύρα, τις ντομάτες, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το ούζο (ή εναλλκτικά το κρασί) και αφήνουμε για 10′-12′ να μαγειρευτούν όλα μαζί (αν κρίνουμε ότι πρέπει, συμπληρώνουμε με λίγο νερό στο διάστημα αυτό).
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα σουρώνετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα (ή σερβίρετε χωριστά, αν προτιμάτε) και πασπαλίζετε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλή
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι στα μακαρόνια, πριν ανακατέψετε με τη σάλτσα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν και πιπεριά στη σάλτσα και αρκετοί βάζουν κομματισμένη φέτα στο φαγητό.