Ποια τρόφιμα ανακουφίζουν από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

Δημοσιεύτηκε στίς 09/07/2018

Όπως αποφεύγετε ορισμένα τρόφιμα, τα οποία σας προκαλούν αλλεργίες, μπορείτε να προτιμάτε κάποια άλλα, τα οποία διώχνουν τα συμπτώματα των ανοιξιάτικων αλλεργιών.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω τροφές βοηθούν πολύ και κρατούν μακριά το φτέρνισμα, τη φαγούρα και τον κνησμό την άνοιξη.

Πικάντικες τροφές
Πικάντικα όπως το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ, το φρέσκο σκόρδο και ο κουρκουμάς λειτουργούν ως αποσυμφορητικά και βοηθούν στο άνοιγμα των ρινικών οδών.

Ζωμός
Αν πίνετε άφθονο ζωμό θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει την βλέννα.

Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βοηθούν στην εξουδετέρωση της ισταμίνης (αυτής της εκνευριστικής ουσίας που δημιουργεί το φτέρνισμα), σε όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι καλές πηγές βιταμίνης Ε, η οποία μειώνει την παραγωγή των μαστοκυττάρων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την απελευθέρωση ισταμίνης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να είναι ευεργετική για άτομα που υποφέρουν από εποχική αλλεργική ρινίτιδα. Πηγές της βιταμίνης Ε είναι επίσης τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι βρώμης και η σόγια.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι έχει ζωντανούς μικροοργανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να παράγει ορισμένα λευκά αιμοσφαίρια και αντισώματα που κρατούν δυνατό τον οργανισμό στα αλλεργιογόνα. Κρατούν τον εντερικό σωλήνα σας υγιή και μειώνουν την απόκριση του οργανισμού σε πολλά αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα.

Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια περιέχουν ένα φλαβανοειδείς τύπου αντιοξειδωτικό που ονομάζεται κερκετίνη που δρα ως φυσικό αντισταμινικό.

Μήλα
Τα μήλα μπορούν, επίσης, να λειτουργήσουν ως ένα αντιισταμινικό. Αυτό το φρούτο περιέχει την quercetin, ένα είδος φλαβονοειδών, το οποίο είναι αποτελεσματικό ενάντια στις φλεγμονές. Η φλούδα από τα μήλα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ειδικά σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες.

Σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι μια άλλη μεγάλη πηγή κερκετίνης. Σας την προτείνουμε ως μία εναλλακτική των κρεμμυδιών.

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές