Η βάση της συνταγής είναι κρόκος αυγού, συμπυκνωμένο γάλα, ζάχαρη, και ζεστός καφές.
Στο φλιτζάνι τοποθετείται πρώτα leipäjuusto, ένα φινλανδικό τυρί και στη συνέχεια χύνεται από πάνω ο καφές.
Espresso καφές με μια φέτα λεμονιού, το οποίο πρέπει να πατήσετε στα τοιχώματα ή στο κάτω μέρος του φλιτζανιού με το κουταλάκι.
Σε αφρόγαλα προστίθεται ελάχιστος δυνατός καφές.
Αυτός ο καφές είναι espresso με συμπυκνωμένο γάλα. Και εάν αναμείξετε μισή ποσότητα κανονικό γάλα με μισό συμπυκνωμένο γάλα, μπορείτε να πάρετε leche y leche.
Ένα μείγμα από μπαχαρικά, όπως σουσάμι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο αλέθονται με τους κόκκους καφέ και γίνεται ένα πραγματικά ισχυρό τονωτικό ρόφημα.
Το μείγμα με καφέ και τσάι με γάλα προκαλεί εντύπωση με την πρώτη γουλιά! Χρειάζεται 4 σακουλάκια μαύρο τσάι, πιπέρι, συμπυκνωμένο γάλα και 2 σφνάκια καφέ.
Χτυπημένος νες καφές, παγωμένο νερό και προαιρετικά γάλα ή ακόμα και παγωτό είναι τα συστατικά του γευστικού φραπέ.
Αυτό το ρόφημα εφευρέθηκε στη Γερμανία, προκειμένου να αποκρύψει την παρουσία του αλκοόλ σε οικογενειακές γιορτές: η άφθονη χτυπημένη σαντιγί «κρύβει» το ρούμι στον καφέ.
Κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος των κόκκων του καφέ προστίθενται πιπέρι Γουινέας. Το ρόφημα παρασκευάζεται σαν κανονικός καφές φίλτρου.
Ένα δημοφιλές ρόφημα στην Τουρκία. Αυτός ο καφές επίσης ονομάζεται «Συνταγή της παλιάς Moor».
Η Τζαμάικα έχει συσχετιστεί κυρίως με το ρούμι. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο παραδοσιακός Τζαμαϊκανός καφές παρασκευάζεται με την προσθήκη σε αυτό του δυνατού αλκοολούχου ποτού.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com