H ζωή είναι γεμάτη παράξενα και απίστευτα φαγητά. Εάν διαβάσετε τα συστατικά στην λίστα που ακολουθεί, είναι πιθανόν να νιώσετε προδομένοι. Αυτή η πασχαλινή συνταγή όμως θα σας προσφέρει την πιο γοητευτική απάτη!
Εδώ θα φτιάξετε ένα κομψό και απολαυστικό σοκολατένιο κέλυφος το οποίο θα γεμίσετε με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):
400 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
100 γρ. λευκή σοκολάτα
2 κούπες σαντιγί
4 κ.σ μαρμελάδα βερίκοκο (η μαρμελάδα ροδάκινο είναι επίσης πολύ καλή)
Οδηγίες:
Κόψτε την ημίγλυκη σοκολάτα και λιώστε την σε μπεν μαρί. Προσέξτε μόνο το νερό να μην μπει στην σοκολάτα. Μόνο ο ατμός θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με το μπολ. Επίσης, αν το ζεστάνετε πολύ, θα σβολιάσει.
Βάλτε μία κουταλιά από την σοκολάτα στο κέντρο από ένα πιάτο και αφήστε την να στερεοποιηθεί.
Ενώ η σοκολάτα σκληραίνει, γεμίστε 4 μπαλόνια με αέρα με διάμετρο περίπου 7 εκατοστά. Σκουπίστε τα για να σιγουρευτείτε πως είναι καθαρά και μετά βουτήξτε τα στην λιωμένη σοκολάτα.
Πιέστε ένα ένα τα μπαλόνια στο σοκολατένιο πιάτο, αφήνοντάς την σοκολάτα να στεγνώσει ενώ κρατάτε το μπαλόνι να μην πέσει.
Μόλις η σοκολάτα σκληρύνει, μπορείτε να σπάσετε το μπαλόνι και να το απομακρύνετε.
Για την γέμιση, λιώστε την άσπρη σοκολάτα και ανακατέψτε την με την σαντιγί. Μετά, βάλτε την στα αυγά.
Για τον κρόκο, κάντε λίγο χώρο στο κέντρο της γέμισης και ρίξτε μέσα λίγη μαρμελάδα.
Τώρα, αυτό το εκπληκτικό πασχαλινό επιδόρπιο είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Μπορείτε να το γεμίσετε με ότι άλλο θέλετε, οπότε αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το γλυκό θα καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com