Είναι βασικές συνταγές και μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με το γούστο σας: προσθέστε λιγότερη ζάχαρη, χρησιμοποιείστε πιο υγιεινά συστατικά, χρησιμοποιήστε νερό αντί για σόδα. Θα εξακολουθεί να είναι απίστευτα νόστιμο!
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Στίψτε τα παραπάνω συστατικά σε ένα ενιαίο ρόφημα και καταναλώστε το πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε να το συνεχίσετε για ένα μήνα και στη συνέχεια να κάνετε ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας. Αν χρειαστεί, μπορείτε να ξεκινήσετε πάλι τον κύκλο.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Λιώστε ένα αγγούρι σε ένα μπλέντερ και το άλλο κόψτε το κυκλικές φέτες. Βγάλτε το χυμό από το πορτοκάλι και το λάιμ. Συνδυάστε το αγγούρια, το χυμό και το μέλι σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατέψτε μαζί. Προσθέστε τη σόδα και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Κόψτε το λάιμ και το αχλάδι σε κύβους και βάλτε τα σε μια κανάτα. Προσθέστε το φασκόμηλο, αφού πρώτα θα το έχετε λιώσει με ένα πιρούνι. Θρυμματίστε τον πάγο χρησιμοποιώντας ένα επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. Προσθέστε το θρυμματισμένο πάγο, το χυμό αχλαδιού και το ανθρακούχο νερό και ανακατέψτε το ρόφημά σας.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Συνδυάστε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και φτιάξτε σιρόπι. Σιγοβράζουμε για πέντε έως δέκα λεπτά μέχρι να λιώσει ζάχαρη. Αφήστε το να κρυώσει. Ανακατέψτε μαζί το χυμό, το σιρόπι και το ανθρακούχο νερό σε μια κανάτα. Προσθέστε πάγο και γαρνίρετε με μέντα και γλυκάνισο.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Πιέστε το χυμό από τέσσερα λεμόνια. Κόβουμε το τελευταίο λεμόνι σε φέτες. Συνδυάστε το χυμό και το ανθρακούχο νερό σε ένα βάζο. Σερβίρετε τη λεμονάδα με πάγο και μέντα.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Πιέστε το χυμό από τα λάιμ. Συνδυάστε τη ζάχαρη και 1/2 ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τρίψτε το τζίντζερ και προσθέστε το στο σιρόπι. Όταν αρχίζει να βράζει, σβήστε την εστία και ψύξτε το σιρόπι. Προσθέστε το χυμό λάιμ, το ανθρακούχο νερό και τον πάγο. Γαρνίρετε το ρόφημα με δυόσμο και φέτες λάιμ.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Κόψτε το λεμόνι σε κύκλους. Συνδυάστε το χυμό μήλου και λεμονιού σε μια κανάτα. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού, τη μέντα και τον πάγο. Μπορείτε να σερβίρετε το ρόφημα με φέτες μήλου.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Κόβουμε τη πιπεριά και τα δύο αγγούρια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια ώρα πριν την ετοιμασία του ροφήματος. Κόβουμε το τελευταίο αγγούρι και ένα λεμόνι. Παίρνουμε το ξύσμα του λεμονιού και βγάζουμε χυμό. Στη συνέχεια, βγάζουμε το χυμό των δύο λεμονιών.
Βάλτε το δυόσμο (ή το εστραγκόν) σε μια κανάτα. Προσθέτουμε το ξύσμα του λάιμ και τις φέτες λεμονιού, τα αγγούρια και και την πιπεριά ενώ είναι ακόμα υγρό. Ρίχνουμε τα λάιμ, το χυμό λεμονιού και το ανθρακούχο νερό. Προσθέστε το θρυμματισμένο πάγο. Γαρνίρετε τα ποτήρια με φέτες λεμονιού και αγγουριού.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα. Πάρτε το ξύσμα του λεμονιού και βγάλτε το χυμό. Προσθέστε τη ζάχαρη στο νερό και σιγοβράστε μέχρι να λιώσει εντελώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το σιρόπι σε μια κανάτα μέσα από κόσκινο. Προσθέστε του χυμό του λεμονιού και του ανανά.
Κόψτε τον ανανά και προσθέστε το στο ρόφημα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το στο ψυγείο. Γαρνίρετε με φέτες φρέσκου ανανά πριν από το σερβίρισμα.
Συστατικά:
Πως να το φτιάξετε:
Βγάλτε το χυμό του λάιμ και του λεμονιού σε μια κανάτα και ρίξτε μέσα τις λεμονόκουπες. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση. Προσθέστε τις φράουλες και τα βότανα. Ρίχνουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να σταθεί για κάποιο χρονικό διάστημα για να αποκτήσουμε γεύση και άρωμα. Αφαιρέστε τις λεμονόκουπες και αφήστε το ρόφημα να κρυώσει. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό και τον πάγο και γαρνίρετε τη κανάτα με φέτες από λάιμ.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com