Η μουσταλευριά είναι γλύκισμα φτιαγμένο από μούστο, το χυμό των σταφυλιών, και ζάχαρη ή από πετιμέζι μαζί με αλεύρι, συνηθισμένο στην Ελλάδα. Συνήθως πασπαλίζεται με κανέλα, όπως και το ρυζόγαλο.
Είναι ευρύτατα διαθέσιμο κατά την εποχή του τρύγου, το φθινόπωρο, οπότε παράγεται ο μούστος αλλά και τις άλλες εποχές του χρόνου.
Υλικά
- 1 ποτήρι μούστο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για το γαρνίρισμα
- καρυδόψιχα τριμμένη
- κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνετε το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα και το καβουρντίζετε ελαφρά χωρίς να σκουρύνει. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τον κρύο μούστο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια βάζετε την κατσαρόλα με το μείγμα αλευριού και μούστου στη φωτιά μέχρι να βράσει και να δέσει η μουσταλευριά.Σερβίρετε σε μπολάκια γαρνίροντας με καρυδόψιχα, κανέλα και σουσάμι.