Συνταγή για την κλασική Μουσταλευριά

Δημοσιεύτηκε στίς 01/01/2019

Η μουσταλευριά είναι γλύκισμα φτιαγμένο από μούστο, το χυμό των σταφυλιών, και ζάχαρη ή από πετιμέζι μαζί με αλεύρι, συνηθισμένο στην Ελλάδα. Συνήθως πασπαλίζεται με κανέλα, όπως και το ρυζόγαλο.

Είναι ευρύτατα διαθέσιμο κατά την εποχή του τρύγου, το φθινόπωρο, οπότε παράγεται ο μούστος αλλά και τις άλλες εποχές του χρόνου.

Υλικά

  • 1 ποτήρι μούστο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το γαρνίρισμα
  • καρυδόψιχα τριμμένη
  • κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα και το καβουρντίζετε ελαφρά χωρίς να σκουρύνει. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τον κρύο μούστο και ανακατεύετε καλά.
  • Στη συνέχεια βάζετε την κατσαρόλα με το μείγμα αλευριού και μούστου στη φωτιά μέχρι να βράσει και να δέσει η μουσταλευριά.Σερβίρετε σε μπολάκια γαρνίροντας με καρυδόψιχα, κανέλα και σουσάμι.
  • Κατηγορίες

    Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

    Ειδήσεις
    Copyright © 2018 by ideaton.gr

    E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

    Συνταγές