Όσοι λατρεύουν τη γεύση του λεμονιού σίγουρα θα ευχαριστηθούν αυτή τη συνταγή με την πολύ νόστιμη κρέμα λεμονιού, το τραγανό μπισκότο της τάρτας και την αφράτη μαρένγκα. Καλή επιτυχία!
ΤΑΡΤΑ
-Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε multi για 5 δευτερόλεπτα.
-Μετά ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
-Βγάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε φόρμα αντικολλητική με σούστα.
-Απλώνουμε και σπρώχνουμε τη ζύμη να σηκωθεί λίγο στα τοιχώματα της φόρμας ένα δάχτυλο.
-Τρυπάμε με ένα πιρούνι και κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας.
-Το βάζουμε πάνω στη ζύμη και ρίχνουμε λίγα φασόλια ή ρεβύθια. Αυτό το κάνουμε για να αποτρέψουμε την τάρτα από το να φουσκώσει.
– Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς( μέχρι να πάρει χρώμα). Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε την κρέμα.
ΚΡΕΜΑ
-Βάζουμε σε μπαιν μαρί τη ζάχαρη το κορν φλάουερ και το αλάτι.
-Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-Με μια κουτάλα ρίχνουμε 2 καλές κουταλιές από την κρέμα μέσα σένα μπωλ που έχουμε τα κροκάδια χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα και καλά.
-Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο.
-Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
-Την απλώνουμε στη βάση αφού κρυώσει κι όχι ζεστή γιατί θα πανιάσει το μπισκότο.
-Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει λίγο ακόμη η κρέμα.
ΜΑΡΕΝΓΚΑ
-Χτυπάμε τα ασπράδια καλά στο μίξερ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
-Χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει η μαρένγκα πηχτή και να στέκεται.
-Απλώνουμε τη μαρένγκα πάνω στην την κρέμα και την τάρτα και με ένα κουτάλι κάνουμε βαθουλώματα για να δημιουργηθούν μυτούλες.
-Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 3 με 5 λεπτά περίπου στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα οι μυτούλες. Εναλλακτικά για όσους δεν συμπαθούν τη μαρένγκα στολίζουμε με κρέμα σαντιγύ.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com