Γιατί δεν πρέπει να τρώμε το ρύζι που περίσσεψε, την επόμενη ημέρα

Δημοσιεύτηκε στίς 29/12/2018

Πόσοι από εσάς δεν έχετε ζεστάνει ξανά το ρύζι που σας είχε απομείνει από το μεσημέρι για να το φάτε το βράδυ ή ακόμα και την επόμενη μέρα. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι.

Πόσοι από εσάς, τώρα, γνωρίζετε πως υπάρχει κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση από την κατανάλωσή του; Και αυτό όχι γιατί το ξαναζεστάνατε, αλλά γιατί δεν το αποθηκεύσατε καλά μετά το μαγείρεμά του.

Το άψητο ρύζι περιέχει συχνά σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα, που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και όταν το ρύζι μαγειρεύεται.

Οταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα πολλαπλασιαστούν και θα παράξουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Για να τη γλιτώσετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε δροσερό μέρος. Το NHS υποστηρίζει πως το ιδανικό είναι μέσα σε μια ώρα να έχει μπει ψυγείο και να μην αποθηκευτεί περισσότερο από μία μέρα.

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές