Και ποιος δεν είχε ξετρελαθεί με τα τραγανά τηγανόψωμα που έφτιαχνε η γιαγιά του όταν ήταν μικρός. Βρήκαμε τη συνταγή που θα σας κάνει να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, τότε που η γιαγιά σας ετοίμαζε αχνιστά τηγανόψωμα και δεν σας αρκούσε μόνο ένα! Είναι απλή και θέλει μόνο να πετύχετε τη ζύμη. Δείτε πώς να τα ετοιμάσετε:
Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τυρί φέτα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίχνεται όλο το αλεύρι, ανοίγεται μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα από το πρώτο μπολ.
Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει και να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.
Τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί.
Κόβετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού μήλου
Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα. Ρίχνετε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.
Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λίγο πιο μικρό έτσι ώστε με το περίσσεμα τού κάτω να διπλωθεί και να κλείσει το επάνω αφού το πιέσετε περιφεριακά με τα δάκτυλά σας.
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com