Ριζότο με θαλασσινά και ταχίνι

Δημοσιεύτηκε στίς 21/06/2019

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600 γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 600 γρ. καυτό ζωμό λαχανικών ή 600 γρ. καυτό νερό και ένα κύβο λαχανικών
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. ταχίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρόκα για το τέλος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ανακατεύουμε καλά και συχνά το ρύζι αλλά όχι συνέχεια για να μην σπάσει.
  • Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει.
  • Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά να πάρουν χρώμα.
  • Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  • Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ριζότο την μαργαρίνη και το ταχίνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά και τη ρόκα.
  • Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ!

Κατηγορίες

Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!

Ειδήσεις
Copyright © 2018 by ideaton.gr

E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com

Συνταγές