600 γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
600 γρ. καυτό ζωμό λαχανικών ή 600 γρ. καυτό νερό και ένα κύβο λαχανικών
50 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
ρόκα για το τέλος
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ανακατεύουμε καλά και συχνά το ρύζι αλλά όχι συνέχεια για να μην σπάσει.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά να πάρουν χρώμα.
Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά.
Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ριζότο την μαργαρίνη και το ταχίνι.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά και τη ρόκα.
Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ!
Κατηγορίες
Αναζητήστε θέματα απο τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν!