Υπάρχουν μερικές στιγμές, είτε σε γιορτές, είτε σε παρόμοιες περιστάσεις, που μπορείτε να βρεθείτε με πολλές καραμέλες και γλυκίσματα να έχουν ξεμείνει, χωρίς να ξέρετε τι να τα κάνετε. Είμαστε όμς; εμείς εδώ για σας!
Δεν χρειάζεστε απαραίτητα μίξερ. Μπορείτε να τα καταφέρετε και με μία σπάτουλα. Πιο εύκολο δεν γίνεται. Αν και μπορείτε να το κάνετε και με σοκολάτα, εγώ το προτιμώ καλύτερα χωρίς.
Θα χρειαστείτε:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε το ταψί.
2. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Σπάστε τα αυτά και ανακατέψτε τα με τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε και τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να ανακατευτεί καλά όλο το αλεύρι και να μην υπάρχουν σβόλοι. Απλώστε το μείγμα στο ταψί. Ρίξτε ελάχιστο αλάτι από πάνω.
3. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να περνάει άνετα μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο του. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com