Οι πατάτες μπορεί να είναι νόστιμες αλλά σπάνια φαίνονται ωραίες. Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τις πατάτες με άλλη οπτική.
Μπορεί να φαίνεται σα να χρειάζεται χρόνια εμπειρίας και δεξιοτήτων μαγειρικής, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, λίγο κρύο βούτυρο και δύο ξύλινα χερούλια. Και φυσικά πατάτες! Μικρότερες σε μέγεθος πατάτες θα σας είναι πιο εύκολο να χειριστείτε.
Για την συνταγή θα χρειαστείτε:
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Εφαρμόστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο στη βάση.
2. Τοποθετήστε δύο λεπτές ξύλινες λαβές κατά μήκος της πατάτας. Αυτό θα αποτρέψει το μαχαίρι σας να κόψει την πατάτα μέχρι κάτω και να σταματήσει στη λαβή.
3. Προσεκτικά γεμίστε τις σχισμές της πατάτας με το γκούντα και το βούτυρο, εναλλάσσοντας ανά δύο σχισμές. Μια σχισμή θα πρέπει να είναι γεμάτη με τυρί, η επόμενη με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Περιχύνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο. Επειδή η πατάτα μου ήταν πολύ μεγάλη, έπρεπε να την υποστηρίξω με δύο μπάλες αλουμινόχαρτο και από τις δύο πλευρές. Κατά το ψήσιμο μπορείτε να αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.
4. Ψήστε για 45 λεπτά.
5. Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ, ρίξτε το μπέικον από πάνω και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com