Αυτά τα αξιολάτρευτα μίνι μηλοπιτάκια, απαιτούν λίγη προσπάθεια και χρόνο και θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά και τους αγαπημένους σας.
Θα χρειαστείτε:
Ένα πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτες
2 ψιλοκομμένα μήλα σε κυβάκια με ποσότητα ζάχαρης της επιλογής σας
Ένα αυγό
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε δύο μεγάλα φύλλα ζύμης.
2. Ανοίξτε με πλάστη τα 2 φύλλα ζύμης πάνω σε πάγκο ή ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Βάλτε με ένα κουταλάκι τη γέμιση με μήλα στο ένα φύλλο, αφήνοντας απόσταση μερικών εκατοστών. Θα πρέπει να σας χωρέσουν σε ένα φύλλο ζύμης περίπου 10 μηλοπιτάκια.
3. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να υγράνετε τα κενά ανάμεσα στη γέμισης με νερό. Αυτό θα βοηθήσει το δεύτερο στρώμα της ζύμης να κολλήσει.
4. Τοποθετήστε με προσοχή το δεύτερο φύλλο ζύμης πάνω ακριβώς από το πρώτο. Πιέστε προς τα κάτω ανάμεσα στη γέμιση, ξεκινώντας από τη μέση και δουλεύοντας προς τα έξω, για να σφραγίσει.
5. Χρησιμοποιήστε ένα κόπτη μπισκότων, για να κόψετε τα πιτάκια. Μην ανησυχείτε αν δεν ευθυγραμμιστούν ακριβώς – θα κάνετε μικρές προσαρμογές στο επόμενο βήμα.
6. Χρησιμοποιήστε τα δόντια ενός πιρουνιού για να πιέσετε καλά τις άκρες στα μίνι μηλοπιτάκια.
7. Χτυπήστε ελαφρά το αυγό με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Περάστε με ένα πινέλο την κορυφή στα μηλοπιτάκια με το μείγμα, και στη συνέχεια, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη, αν θέλετε.
8. Κόψτε ένα μικρό x στο κέντρο κάθε πίτας.
9. Μεταφέρτε τα μηλοπιτάκια σε ταψί, αφήνοντας μερικά εκατοστά κενό μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 15-18 λεπτά.
10. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς ή εντελώς πριν τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
E-Mail: www.enallaktika.gr@gmail.com