ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ / ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Καθαρισμός εντέρου φυσικά

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο.Πώς να το καθαρίσετεΌλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο έλεγε ο Ιπποκράτης, γι αυτό πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το έντερό σας.  Ο καθα...»

Η υγεία της καρδιάς

Η καρδιά έχει τη μοναδική ιδιότητα να διοχετεύει αίμα στους πνεύμονες αλλά και στο υπόλοιπο σώμα. Το αίμα είναι ένα εσωτερικό σύστημα μεταφοράς που μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα, ενώ παράλληλα απομακρύνει από αυτά τα άχρηστα προϊόντα, όπως το διοξείδιο του άνθρακα. stro...»

Ακούστε τη καρδιά σας

Η καρδιακή νόσος είναι η Νο1 αιτία θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών, αναλογώντας στο 40% του συνόλου των θανάτων. Αλλά γιατί η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρος; Ένας λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν άμεσα βοήθεια μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα. Αλλά τα καρδιακά συμπτώματα δ...»

Καθάρισε το λεμφικό σου σύστημα φυσικά

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων (λεμφαγγείων) που σκοπό έχει να μεταφέρει απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων πίσω στο φλεβικό σύστημα. Στο δίκτυο αυτό, σε συγκεκριμένα σημεία παρεμβάλλονται αδένες (λεμφαδένες) που σκοπό έχουν να φιλτράρουν το λεμφικό υγρό. Οι τεχνικές λεμφικής παροχέ...»

Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία

Πρόκειται για άλλη μια σημαντική πτυχή της ολιστικής αρωματοθεραπείας που δουλεύει αρμονικά παράλληλα με τα μασάζ, τα αρωματικά μπάνια και όλες τις άλλες θεραπείες αρωματοθεραπείας. Ο σκοπός της ενεργειακής αρωματοθεραπείας είναι να σας καθαρίσει από την μπλοκαρισμένη ή αρνητική ενέργεια και έχει πο...»

Αρωματοθεραπεία και Διαλογισμός

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την άσκηση του διαλογισμού με αιθέρια έλαια είναι η χρήση συσκευής διάχυσης στο χώρο (ηλεκτρική ή με κερί), η οποία ατμοποιεί σταδιακά τα αιθέρια έλαια διευκολύνοντας το νου να χαλαρώσει και ενδυναμώνοντας την εμπειρία του διαλογισμού. Για να ξεκινήσετε θα πρέπει αρχ...»

Διαλογισμός

Από τους αρχαίους χρόνους τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνταν για πνευματικούς και θρησκευτικούς σκοπούς, καθώς θεωρούνταν ιερά εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων και των μαγικών αρωμάτων τους. Τα θυμιάματα προσφέρονται στους βωμούς ναών ανά το κόσμο μέχρι τις μέρες μας και περιέχουν μια ανα...»

Θεραπείες με Αιθέρια Έλαια

Οι εναλλακτικές προτάσεις που προτείνονται παρακάτω αφορούν θεραπείες πρώτης βοήθειας για την αντιμετώπιση ελαφρών περιπτώσεων αδιαθεσίας ή μικροατυχημάτων. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και γίνουν έντονα ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.  Πονοκέφαλοι και Ημικρανίες...»

Αρωματοθεραπεία για Συναισθήματα

Τα αιθέρια έλαια δεν είναι αδρανείς αλλά ζωντανές και δυναμικές ουσίες γιατί περιέχουν τη δύναμη του φυτού από το οποίο προέρχονται. Οι πρόγονοί μας είχαν μια έντονη αίσθηση όσφρησης που έμοιαζε πολύ με αυτή των σκύλων. Μπορούσαν να μυρίσουν τον κίνδυνο, το φαγητό ή έναν σύντροφο γιατί η επιβίωσή το...»

Κορτιζόλη η ορμόνη του Αγχους

Ξυπνάτε κουρασμένοι, αντιμετωπίζετε προβλήματα βάρους, ανεξέλεγκτη όρεξη κατά τις βραδινές κυρίως ώρες και μόνιμο αίσθημα υπερέντασης; Μήπως σας κατατρέχει ένα μόνιμο άγχος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας; Ίσως η κορτιζόλη, η λεγόμενη και ως ορμόνη του άγχους, να ευθύνεται για όλα τα παραπάνω. ...»

Η Διαχείριση του Στρες

Το στρες μπορεί να οριστεί ως η αντίδραση του σώματος σε κάθε νέα αλλαγή κατά την οποία απαιτείται προσαρμογή. Μερικές από τις καταστάσεις που εκτοξεύουν το στρες διοχετεύοντας με πίεση τον οργανισμό, είναι η οικονομική κρίση, η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική προπόνηση, οι εξαντλητικές δίαιτες, τα συνα...»

Εξισορροπήστε τις Ορμόνες με Αιθέρια Έλαια

Μια από τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων στον ανθρώπινο οργανισμό είναι και η εξισορρόπηση των ορμονών. Τρία βασικά αιθέρια έλαια σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Αυτά είναι το Φασκόμηλό, το Θυμάρι και το Σανταλόξυλο. Αιθέριο έλαιο Φασκόμη...»

Τι είναι η αποτοξίνωση

Αποτοξίνωση είναι το σύνολο των βιολογικών διεργασιών που καταλήγουν στην αποβολή από τον οργανισμό των τοξικών ουσιών που δημιουργούνται από διάφορους μεταβολισμούς (ιατρική επεξήγηση). Με πιο απλά λόγια και με βάση τη φιλοσοφία της Φυσικοπαθητικής Επιστήμης, αποτοξίνωση είναι η προσπάθεια που κατ...»

Εναλλακτική Πρόληψη της Υπέρτασης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια επιδημία που σαρώνει σήμερα παγκοσμίως. Ο γρήγορος τρόπος ζωής, το άγχος, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής άσκησης είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης (υπέρταση), η οποία επιδεινώνεται περαιτέρω από το οικογε...»

Αυτοθεραπεία

Με τις τεχνική του Σιάτσου και της Ρεφλεξολογίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κοινές παθήσεις. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι οι τεχνικές αυτές μπορούν να αντικαταστήσουν τη δυτική ιατρική, αλλά μπορούν να συμβάλουν ως συμπληρωματικές στην καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Παρακάτω παρουσιάζονται ...»

Σελίδα 5 από 6 | Αποτελέσματα 61 - 75 από 89
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page